آسیب های ورزشی و علل بروز آن

ساخت وبلاگ

درمان آسیب های ورزشی

در قسمت قبل با عمده ترین سوانح و آسیب های ورزشی آشنا شدید. قبل از بیان انواع شیوه های درمان آسیب های ورزشی باید به این مورد اشاره کنیم که در صورت عدم درمان یا حتی استفاده از شیوه درمانی نامناسب، نه تنها آسیب های وارد شده به بدن درمان نمی شود، بلکه شدت و وخامت آسیب ها افزایش یافته و ممکن است درمان را بی اثر یا دشوارتر کند. به همین دلیل، پزشک معالج پیش از انتخاب شیوه درمانی، ابتدا به بررسی کلی وضعیت جسمانی بیمار می پردازد. در این مرحله، نوع و شدت آسیب ارزیابی می شود. سپس با توجه به شدت آسیب، درمان مناسب انتخاب می گردد.

  • استفاده از داروهای مسکن

در اغلب موارد، شدت آسیب های ورزشی چندان زیاد نیست. در نتیجه استراحت و استفاده از مسکن، مناسب ترین درمان در این موارد است. داروهایی مانند ایبوپروفن و پاراستامول عمده ترین مسکن هایی هستند که برای کاهش درد ناشی از آسیب های ورزشی تجویز می شوند. توجه داشته باشید اگر به بیماری های کلیوی یا آسم مبتلا هستی حتما قبل از مصرف دارو، این موارد را به پزشک معالج خود اطلاع دهید. زیرا مصرف ایبوپروفن برای افراد مبتلا به آسم و بیماران کلیوی ممنوع است.

  • گچ گرفتن یا ثابت کردن عضو آسیب دیده

اگر عضوی از بدن در حین ورزش دچار شکستگی یا دررفتگی شود، پزشک معالج اقدام به گچ گرفتن یا ثابت کردن عضو می نماید. این امر سبب کاهش درد در عضو آسیب دیده می شود. اسپاسم عضلانی یکی از مواردی است که بیمار بعد از آسیب به عضلات از آن رنج می برد. گچ گرفتن یا ثابت کردن عضو سبب می شود میزان اسپاسم بدون کاهش خونرسانی به عضو کاهش یابد. این امر بهبود و ترمیم بافت را سرعت می بخشد.

  • فیزیوتراپی

یکی از روش های پرکاربرد در درمان صدمات ورزشی، فیزیوتراپی است. این شیوه درمانی کاملا تخصصی است. در نتیجه، برای هر عرضه و آسیب از درمانی خاص استفاده خواهد شد. ماساژ درمانی و انجام تمرینات ورزشی بخشی از برنامه هایی هستند که فیزیوتراپ برای درمان آسیب های عضلانی در بیماران استفاده می کند. البته، این تمرینات حتما باید زیر نظر یک فیزیوتراپ متخصص انجام شود. زیرا اجرای نادرست این حرکات ممکن است سبب وخامت آسیب شود.

  • تزریق کورتیزون

در برخی موارد ممکن است شدت التهاب ناشی از آسیب های ورزشی بسیار زیاد باشد. در چنین حالتی، تحمل درد برای بیمار غیر ممکن می شود. در چنین مواردی برای کاهش درد و التهاب مفاصل و عضلات از کورتیزون استفاده می شود.

  • شاک ویو تراپی

یکی دیگر از روش های بدون تجویز دارو در درمان انواع آسیب های ورزشی، شاک ویو تراپی است. در این روش درمانی، یک موج صوتی دارای انرژی زیاد به بافت های ماهیچه ای و اسکلتی منتقل می شود. این روش منجر به بازسازی استخوان، تاندون و سایر بافت های نرم بدن می شود. بلافاصله بعد از انجام این روش، بیمار شاهد بهبود و کاهش درد خواهد بود. تغییرات مثبت حرمتی نیز به سرعت بعد از انجام این روش بدست می آید. تاکنون عوارض جانبی خاصی نیز درمورد استفاده از روش شاک ویو تراپی گزارش نشده است.

  • مگنت تراپی

در این روش، برای بهبودی آسیب های ورزشی، امواجی از بافت های بدن عبور داده می شود. تلفیق این جریان ها با امواج مغناطیسی سبب ایجاد حرارت می شود. حرارت ناشی از این روش بر سلول های بدن اثر می گذارد. در نتیجه، منجر به کاهش تورم و دردهای عضلانی خواهد شد. این روش سبب افزایش حرکت هموگلوبین های خون، و کاهش میزان کلسترول، اسید لاکتیک و کلسیم در خون می شود. در نتیجه، گردش جریان خون بهبود می باید. همین امر سبب کاهش درد می شود.

  • لیزر درمانی

برای این که بتوان از درد های ناشی از آسیب های ورزشی راحت شد، در بافت های اسکلتی از لیزر درمانی استفاده می شود. استفاده از این روش سبب کاهش درد، تورم و اسپاسم های عضلانی می شود. برای تنظیم دوز و شدت پرتوی لیزری عواملی مختلفی مد نظر قرار می گیرند. این عوامل عبارتند از: سن بیمار، عمق آسیب بافتی و مقدار چربی موجود در ناحیه آسیب دیده. در درمان آسیب ها در ناحیه رباط استفاده از لیزر بهترین شیوه است.

پیشگیری از آسیب های ورزشی

  • توجه داشته باشید قبل از اقدام به انجام تمرینات ورزشی مرتبط حتما باید با انجام نرمش بدن خود را گرم و سپس پس از اتمام تمرین با استفاده از تکنیک های منحصر به فردی بدن خود را سرد کنیدتا ضربان قلب پایین بیاید این گونه می توان از بروز هر گونه آسیب و بدن دردی جلوگیری شود.
  • اگر در عین حال که سن بالایی دارید به بیماری خاصی نیز مبتلا هستید بهتر است بهتر است قبل از ورزش با پزشک خود مشورت کنید. در نظر داشته باشید چنانچه این موصوع به این مهمی را جدی نگرفته و در چنین شرایطی به صورت خودسرانه ای اقدام به انجام تمرینات ورزشی کنید، عکس این قضیه اتفاق می افتد و ورزش به جای این که بتواند گامی در جهت ارتقای سلامتی شما بردارد برای سلامتی تان مضر خواهد بود و خسارات جبران ناپذیری را برای تان به بار می آورد.
  • سعی کنید در کنار ورزش، برنامه غذایی سالمی را در پیش بگیرید.
  • آب فراوان بنوشید تا بدن تان به طور طبیعی پاکسازی شود.
  • از میزان پروتئین و ویتامین های دریافتی بدن تان اطلاع داشته باشید و به دقت مورد بررسی قرار دهید تا در صورت بروز اسیب جزئی نیز بدن انرژی لازم برای مقابله و ترمیم آن را داشته باشد.

*لازم به ذکر است که بسیاری از آسیب های ورزشی به صورت ناگهانی در طی اتفاقی رخ می دهد و عمدتاٌ قابل پیش بینی نیستند اما با رعایت موارد بالا می توانید تا حدی جلوی بروز آن را بگیرید.

خلاصه

وقوع سوانح در حین ورزش کاملا طبیعی است. در نتیجه، ورزشکاران با آسیب های ورزشی دارای درجات مختلف دست به گریبان هستند. از آنجا که بافت های عضلانی و استخوانی در حین ورزش بیشترین صدمات را متحمل می شوند، در نتیجه درمان آسیب های ورزشی اهمیت بالایی دارد. بررسی آسیب های ورزشی و ارائه بهترین شیوه برای درمان آسیب های ورزشی سبب کاهش دغدغه ورزشکاران خواهد شد.

موضوعات مرتبط: پزشکی ورزشی

امر به معروف و نهی از منکر جودو بسیج بروجرد...
ما را در سایت امر به معروف و نهی از منکر جودو بسیج بروجرد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : judobasijborujerd بازدید : 41 تاريخ : دوشنبه 16 مرداد 1402 ساعت: 16:30